Verification: 59bccf5f22d6fa79 content="L9C2pvjdEFqSJglmJbCZGqCETV_7hro3Nj3udpftDF8" /> Your SEO optimized title page contents
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Koruta%C5%9F-Orman-%C3%9Cr%C3%BCnleri/142266209225655?fref=ts

Anasayfa


     ÇAM KONTRPLAK(SU KONTRASI)

   
Ürün Kodu : ÇAM KONTRPLAK
Üretici : KORUTAŞ ORMAN ÜRÜNLERİ
Ürün Özellikleri
-ÇAM KONTRPLAK EBATLARI;125X220CM -İSTENİLEN EBATLARDA KESİM YAPILMAKTADIR. -1.SINIF ÇAM KONTRPLAKLARDIR.
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar
ÇAM KONTRLAK TÜM KALINLIKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...!


YAZAN;KORUTAŞ KONTRPLAKCILIK
ÇAM  KONTRAPLAK HAKKINDA


Suya veya rutubete dayanıklı kontrplaklarda teknik yeterlilik önemlidir.Kullanılacağı yere göre Çam kontrplak yeterlidir.Çam kontrplak kaliteli bir üründür çam ağacının kalitesi tabakanın mukavebetini arttırmaktadır.Direk su görmeyen alanlarda çam kontrplak yeterlidir .Çam kontrplak kullanılacağı yere göre kalınlık seçilir.
Çam Kontrplak; ağaçların soyulmasıyla elde edilen papellerin lif yönleri çapraz yapıştırılarak yüksek sıcaklık ve basınç altında preslenmesi ile oluşan levhalara kontrplak denir.
Çam Kontrplağın çok alanda kullanılmasının nedeni kontrplak yüksek düzeyde sağlamlığı,  çam kontrplak tabakanın yüksek mekanik özellikleri ile çivi ve vida tutma yeteneği , çam kontrplak ın kolay işlenebilirliği ve dekoratif olmasıdır.
 ÇAM KONTRAPLAK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER
1.       Gözlemler göstermektedir ki,  uygulama sırasında  kullanım şartlarına özen gösterilmesi sonucunda kontrplaklarda verim % 150‘ye kadar artabilmekte, özellikle köşe   ve   kenar   profillerinin   kullanımı   zayiatı   en   aza   indirmektedir.
2.       Filmli kontrplaklar(plywood) kullanım öncesinde koruyucu yağ sürülmeli, kullanım sonrasında ise kontrplak yüzeyi deforme etmeyecek şekilde iyice temizlenmelidir. Kontrplak İstifleme sırasında aralarda taş veya artık malzeme kalmamış olmasına dikkat edilmelidir. 
3.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.

  4.  Bir projede iyi bir  uygulama için kontrplak cinsi kullanılacağı işe ve kullanım adedine göre belirlenmeli, destek aralıkları eksiksiz hesaplanarak gerekli aparatlar kullanılmalıdır. 
5.       Kontrplak montaj esansında çiviler özenle çakılmalı ve sökülmeli, az sayıda çivi kullanılmalı ve bu çiviler kontrplağa gömülmemelidir. Filmli kontrplak(plywood) malzemede matkap kullanılması,plywood da çivi ve vida deliklerinin boya ile tecrit edilmesi, kontrplak(plywood) ek yerlerinde doğru aksesuarların ve özel köşe koruyucularının tercih edilmesi önemlidir.  
6.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.
7.       Kontrplak özellikle dikine vaziyette düşürülmemeli, plywood  sert darbelere maruz bırakılmamalıdır.
8.       Profesyonel kullanımlarda ve uzun süreli kullanımlarda suya ve ısıya direk maruz kalacak yerlerde marin tutkallı kontrplaklar kullanılmalıdır.
İç-dış komple Çam’dan yapılmış kontrplaklar daha çok masa ve sehpa yapımında, dekoratif koltuk, bank yapımında kullanılır. Yüksek performans ve boyutsal dayanıklılık beklenen tüm uygulamalarda çam kontrplak tercih sebebidir.
 
 Çam Kontrplak seçimi sırasında Kontrplak çeşitleri hakkında doğru fikir sahibi olabilmek İçin dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir:
1.       Çam kontrplağın iç dış katmanları düzgün olmalı ve bu kontrplak katmanlaı(papel) birbirine sağlam bir şekilde bağlanmış olmalıdır. Eğer bu işlem düzgün yapılmassa ürün çabuk deforme olur ve kontrplak kullanım ömrü kısalır. ÇAM KONTRPLAK TABAKASINIZ  kenarındaki boşluklardan içi hakkında tahmin yürütmek mümkündür.

2.       Çam kontrplağın(kontra) fiziksel yapısı kalitesine ve dayanıklılığına ilişkin önemli İpuçları taşır. Çam kontrplak açısında ve gönyesinde olmalı kontrplağın, kalınlıkları tutarlı kontrplak, katmanları düzgün,kontrplak  yüzeyi pürüzsüz olmalıdır. 
3.       Çam kontrplakta kullanılan ağacın nem miktarı ideal olarak %10 civarında olmalıdır. Kontrplak Nem miktarının fazla olması durumunda, kullanımda ve dış mekânlarda sorun çıkabilir.
4.       Çam kontrplak katmanlarını birleştiren ÖZEL tutkal malzemenin zor şartlardaki performansını belirleyen önemli bir unsurdur.Bu yapışlan kullanıldığı yere göre marin tutlal yada normal kontrplaklar için kullanılan tutkal olabilir Çıplak gözle bunu ayırmak çok zor olmakla beraber küçük bir parça kesilerek katmanlar arasını ayırmak suretiyle bakıldığında tutkal renginden tespit yapmak mümkündür.
5.       Çam kontrplakta kullanılan ağaçların terbiye ve izole edilmesiyle cinslerinin Önemi ikinci dereceye düşmüş gibi gözükse de özellikle elastiki ağaçlar kontrplakta iyi performansı göstermektedir Gevrek ağaçlardan yapılan kontrplaklar çabuk deforme olduğu görülmektedir.

6.       Kontrplaktaki ağacın cinsi(kayın kontrplak,kavak kontrplak,tetra kontrplak,ozigo kontrplak,huş kontrplak vs.) ve katmanların inceliği, kullanılacağı yere bağlı olmakla beraber kontrplakğın yüke dayanıklılığını belirler. İnce katmanla yapılan kontrplaklar daha çok yük taşırlar ve daha elastiklerdir.
 
Dış çam – İç farklı kontrplaklarda ise çam kullanılmasının sebebi hem dekoratif güzelliği korurken hem de kavak gibi ağaçların düşük ağırlıklarından yararlanmaktır.

Çam kontrplaklar tekne imalatında ve otomotiv sektöründe de çokça kullanım yeri bulmaktadır. Her iki yüzü de zımparalı olan çam kontrplak, güzel bir yüzey tekstürüne sahiptir. Çam kontrplak kalınlıkları 9mm kalınlıktan 50mm' ye kadar rahatlıkla temin edilebilmektedir. Yoğunluğu 680kg/m3 ile 720kg/m3 aradınsadır.

Çam kontrplaklarınızı piyasadaki en uygun fiyatlarla ve en kolay teslimat avantajıyla Korutaş Orman Ürünleri firmamızdan temin edebilirsiniz. Adet bazında, palet bazında veya tır bazında siparişleriniz için satış yetkililerimizle irtibata geçebilirsiniz.

Diğer kontrplak türleri, projenize uygun kombi kontrplak alternatifleri için Korutaş Orman Ürünleri firma yetkililerimizden fiyat almadan alım yapmayın.
Belirli özelliklerdeki tomrukların özel makinalar ile soyulmasıyla elde edilen ince soyma levhalarının (Plaka, Papel) lifleri birbirine dik gelecek şekilde en az üç tabaka yada daha çok tek sayıda üst üste konularak preste yapıştırılmasıyla oluşturulan büyük boyutlu levha şeklinde bir malzemedir.
 
Teknik Veri Tablosu:
Ağaç Türü    Yoğunluk
(kg/m3)    Bükülme
Mukavemeti
(N/mm2)    MOE
Bükülme
(N/mm2)    Kesme
Mukavemeti
(N/mm2)    Basınç
Mukavemeti
(N/mm2)
Huş kontrplak (Birch)    610 - 660    120 - 144    13300-16200    11.8 - 14.2    49 - 60
Ladin kontrplak (Spruce)    400 - 430    65 - 77    10000-12000    5 - 5.7    40 - 50
Keruing kontrplak    680 - 850    110 - 160    14000-21000    9 - 11.7    58 - 71
Kayın  kontrplak(Beech)    640 - 720    90 - 125    12300-16400    7.7 - 10    52 - 64
Meranti kontrplak(white/red)    550 - 700    90 / 126    11400-15700    8.2 - 10    51 - 65
Kara Çam kontrplak    550 - 620    88 - 99    10600-14500    8.8 - 10.9    45 - 62
Douglas Çamı kontrplak    550    72    12700    7.3    47
Çam kontrplak, yüksek kaliteli bir ürün olup pek çok farklı uygulamada kullanılabilir. Endüstriyel alanlardan dekoratif mobilya imalatına kadar çok farklı kullanım alanlarında çam kontrplak  tercih edilmektedir.

Daha düşük maliyetli çam kontrplakların kullanılamadığı alanlarda, çam kontrplak hem teknik özellikleri sebebiyle hem de çam kontrplak estetik özellikleri sebebiyle çam kontrplaklar tercih edilmektedir. Genellikle kullanılma sebebi çam kontrplak  ğın yüksek dayanım ve sertliğe sahip, zor yıpranan yüzey özellikleridir. Çam kontrplak aynı zamanda dekoratif mobilya yapımında, iç kısmın görüleceği hatta önemli olduğu yerlerde istenen bir malzemedir.




Çam Kontrplak Piyasa Ebatları:

En X Boy:2500mm x 1250mm kontrplak
                  900mm x 1200mm kontrplak
                 900mm x 1800mm kontrplak
                   1700mm x 2500mm kontrplak
Kalınlık:3mm çam kontrplak,4mm çam kontrplak,6mm çam kontrplak,8mm çam kontrplak,10mm çam kontrplak,12mm çam kontrplak,15mm çam kontrplak,18 mm çam kontraplak,20 mm çam kontraplak,22mm çam kontraplak,24mm çam kontraplak,26mm çam kontraplak,28 mm çam kontraplak ve 30mm çam kontraplak aralığında

Çam Kontrplak Kullanım Yerleri :

Taban döşemelerinde çam kontrplak, ahşap prefabrik yapımlarda çam kontrplak, bölme elemanlarında çam kontrplak, mağaza donanımlarında çam kontraplak, pres kapı imalatlarında çam kontraplak, sandık yapımında çam kontraplak, fuar ve sergilerde çam kontraplak, depolama tanklarında çam kontraplak, mobilya sektöründe çam kontraplak kullanılmaktadır.
Konrplak Kalınlık toleransları :    Kalibreli ›+/- 0.3 mm (TSE normları)(papel)
Kalibresiz›+/- 0.3 mm (3- 7 mm 'e kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)
›+/- 0.5 mm (7-15 mm' kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)
›+/- 0.8 mm (16-30 mm' kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)
 

Kullanım Alanları
Yat ve gemi yapım işleri için ÇAM kontrplak kullanılır.karoser sanayiinde (kamyon ve kamyonetlerin araç içi veya dışının kaplamaları için ÇAM kontrplak döşenir.reklam tabelaları çam kontrplakları ,billboardlar için çam kontrplaklar kullanılır ,totem ler için çam kontrplaklar ,inşaat (çatı kaplamaları ,dış cephe ,şantiye etrafı kaplama ,izolasyon için çam kontrplaklar kullanılır) konteyner ve tır gibi ağır vasıtaların zemin döşemelerinde çam kontraplak ,mobilya sektöründe çam kontraplak ,ambalaj sanayi çam kontrlakları ,mobilya sektörü için çam kontraplaklar ,oyuncak yapımı için çam kontrplak çeşitleri kullanılmaktadır. Çam kontrplak üretimi yapmak için sağlıklı ve sık dokulu kerestelerin ,son teknoloji makinelerle soyularak elde edilen ince ağaç katmanlarının lifleri ters olarak kontrplak üretimi için suyuna ve sokrasına ince katmanların papel halinde istenilen kalınlıkta çam kontrplaklar üretmek için amacvına uygun tutkalla yüksek basınç altında preslenilerek kontrplak çeşitleri üretilir. Kontrplaklar için yapılan bu üretim aşamaları kontrplakların ömrünün uzamasını  ve  kontrplakların dayanıklılığını ün üst seviyeye çıkartmaktadır . Diğer bir değişle kontrplak ince ğaç katmanların fenolik reçine ile yapıştırılarak birbirine çapraz dizilmesi ile elde edilen ahşap panele (masif panel) kontrplak denir. En ince kontrplak çeşidi 1.5 mm kalınlıkta papelden üretilir. Katmanlar üst üste gelen papellerin lif yönleri birbirine dik olacak şekilde yerleştirilir. Kontrplak panelinde her zaman tek sayıda katman olur .böylece kontrplaklarda yüzey katmanlarının lif yönü aynı olur.kontrplak paneller sert ağaç katmanları ,fenolik film,plastik laminat ,doyurulmuş kağıt ,fiber takviyeli reçine ,boya veya cila ile kaplanılarak kontrplak üretilebilir. Kontrplakalak çeşitlerinden filmli kontrplak (plywood)son derece hafif malzeme olan kontrplak ,afifliğine rağmen mekanik bir dayanıklılığa sahiptir. Kalıp işlerinden iç bölme ve çatı kaplama işlerine iskele yapımında playwood kontrplak kullanılmaktadır .parke ve zemin endüstrisine, büro mobilyaları yapımında ,masa ve sandalye yapımına kadar birçok sektörde plywood kontrplak çeşitleri kullanılmaktadır. Kontrplağın yaygın kullanılmasının nedeni yüksek düzeyde sağlamlığı ve Kontrplak fiyatları maliyetinin düşük olması ,şişme gibi kontrplakların bozulma olasılığının olmaması ,playwood ların yüksek mekanik özellikleri ile playwood ların çivi ve vida tutma yeteneği ,kolay işlenebilirliği ve plywoodların dokoratif görünümüdür.

Kontrplak ve diğer orman ürünleri ile İlgili linkler;
Kontraplak çeşitleri ,kontrplak fiyatları ,istanbulda kontraplak ,kontraplak fiyatları ,kontrplak satıcıları ,kontrplak kampanyaları ,kontrplaklar ,kontrplak üreticileri ,en ucuz kontrplaklar ,kontrplak çeşitleri ,kontraplak kalınlıkları ,su kontrplakı, suya dayanıklı kontrplak ,su bazlı kontrplak ,tekne için kontrplak ,toptan kontrplak ,ikitelli keresteciler sitesinde kontrplak ,ikitelli kontrplak fiyatları ,kerestecilerde kontrplak ,egzotik kontrplak ,beton kontrplak ,egzotik marin kontrplak AMERİKAN KAPI ÇITA ÇEŞİTLERİ ,İSTANBULDA CAMLI AMERİKAN KAPI ÇERÇEVESİ ,ÇITA FİYATLARI ,AMERİKAN KAPI ÇITASI FİYATLARI ,İSTANBULDA AMERİKAN KAPI ÇITASI ÜRETİCİLERİ ,AMERİKAN KAPI MALZEMELERİ ,CAMLI AMERİKAN MASİF  KAPI ÇITALARI FİYATLARI ÇEŞİTLERİ SATICILARI, CAMLI AHŞAP KAPI ÇITASI ÇERÇEVESİ ,AHŞAP AMERİKAN KAPI ÇITASI ,AMŞAP KAPI MALZEMESİ ,İSTANBUL İKİTELLİ KERESTECİLER SİTESİNDE KAPI MALZEMELERİ ,İKİTELLİ KERESTECİLER SİTESİNDE AMERİKAN KAPI FİYATLARI ,AMERİKAN KAPI SATICILARI,İSTANBULDA KAPI ÇITASI ,İKİTELLİDE KAPI ,MASİF KAPI MALZEMESİ FİYATLARI ,EN UCUZ AMERİKAN KAPI ÇITALARI ,EN UCUZ KAPI MALZEMELERİ ,FIRSAT FİYATLARLA AMERİKAN KAPI ÇITA MALZEMESİ CAM ÇITASI FİYATI CAM CITASI ÜRETİCİLERİ AHŞAP KAPI ÇITASI ,AHŞAP AMERİKAN KAPI ÇERCEVESİ
kontrplak imalat,kontrplak ne işe yarar,kontrplak ne işe yarar metin2,kontrplak ne ile boyanır,kontrplak kalınlıkları,kontrplak kullanım alanları,kontrplak koçtaş,kontrplak kaplama,kontraplak kutu,kontraplak kapı,kontrplak kalınlık,kontrplak kutu,kontrplak kullanım alanları ve özellikleri,kontrplak konteyner,kontrplak mobilya,kontrplak malzemesi,kontraplak malzeme,kontraplak nerden düşer,metin2 kontraplak kodu,kontrplak nedir,kontrplak nasıl yapılır,kontrplak ne demek,kontrplak nasıl boyanır,kontrplak nerden düşer,kontrplak nerden alınır,kontrplak ,kontrplak plywood,kontrplak presi,kontrplak pdf,kontraplak satıcıları,kontrplak satıcısı,kontrplak tekne yapımı,kontrplak tekne,kontraplak tl,kontrplak türleri,kontraplak tarihçesi,kontrplak teknik özellikler,ekol kontrplak Taşköprü,çağ kontraplak ,kontrplak ,kontraplak yapımı,kontraplak ,2 mm kontraplak,3 mm kontraplak,4mm kontrplak ,5mm kontrplak ,6mm kontrplak ,8mm kontrplak ,10 mm kontraplak ,12mm kontrplak,14mm kontrplak,16mm kontrplak ,18 mm kontrplakkontrplak ,kontraplak fiyatları ,kontrplak nedir,kontrplak çeşitleri,kontrplak izmir,kontrplak fiyat,kontrplak üretimi,kontrplak ölçüleri,kontrplak fabrikaları,kontrplak fiyatı,kontrplak nasıl yapılır,kontraplak fiyatları,kontrplak nedir,kontrplak çeşitleri,kontrplak izmir,kontrplak fiyat,kontrplak üretimi,kontrplak ölçüleri,kontrplak fabrikaları,kontrplak fiyat,kontraplak fiyatları,kontrplak nedir,kontrplak çeşitleri,kontrplak izmir,kontrplak fiyat,kontrplak üretimi,kontrplak ölçüleri,kontrplak fabrikaları,kontrplak fiyatı,kontrplak nasıl yapılır,kontrplak ankara,kontraplak ağırlık,kontrplak ambalaj,kontrplak kullanım alanları,kontrplak kullanım alanları ve özellikleri,kontrplak nerden alınır,kontrplak almanca,kontrplak boyutları,kontraplak bursa,kontraplak bükme,kontrplak cesitleri,kontrplak fabrikasi,cag kontrplak,akça kontrplak,kontrplak duvar kaplama,kontrplak duvar,kontrplak nerden düşer,metin2 kontraplak nerden düşer,deniz kontrplak,kontrplak ne demek,suya dayanıklı kontrplak,deksan kontrplak,dastaş kontrplak,deniz kontrplak ikitelli,kontrplak ebatları,kontrplak ekşi,kontrplak eğilme direnci,ekol kontraplak,esnek kontrplak,ekol kontrplak Taşköprü,esnek kontraplak fiyatları,esnek kontraplak,kontraplak yatları,kontrplak fiyat,kontrplak fabrikaları,kontrplak fiyatı,kontraplak fiyatları 2013,kontraplak firmaları,kontrplak fabrikası,kontraplak fabrika,kontraplak gitar,gm kodları kontrplak,kontraplak hobi,huş kontrplak,huş kontrplak fiyat,huş ağacı kontraplak,hobi için kontrplak,huş kontrplak fiyatları,hurda kontraplak,kontraplak İstanbul,kontrplak imalatı,kontrplak İstanbul,kontrplak imalat makinaları,kontrplak ithalatı,
 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj