Verification: 59bccf5f22d6fa79 content="L9C2pvjdEFqSJglmJbCZGqCETV_7hro3Nj3udpftDF8" /> Your SEO optimized title page contents
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/pages/Koruta%C5%9F-Orman-%C3%9Cr%C3%BCnleri/142266209225655?fref=ts

Anasayfa


     30mm kayın kontrplak,30 mm kayın marin kontrplak,kayın marin kontrplak istanbul,kontrplak fabrikası

   
Ürün Kodu : 30mm Kayın kontrplak
Üretici : KORUTAŞ ORMAN ÜRÜNLERİ
Ürün Özellikleri
-ÖLÇÜ: 170X220-KAYIN KONTRPLAKLAR MARİN VE BETON KONTRPLAK OLARAK MEVCUTTUR.
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

KONTRAPLAK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER

1.       Gözlemler göstermektedir ki,  uygulama sırasında  kullanım şartlarına özen gösterilmesi sonucunda kontrplaklarda verim % 150‘ye kadar artabilmekte, özellikle köşe   ve   kenar   profillerinin   kullanımı   zayiatı   en   aza   indirmektedir.

2.       Filmli kontrplaklar(plywood) kullanım öncesinde koruyucu yağ sürülmeli, kullanım sonrasında ise kontrplak yüzeyi deforme etmeyecek şekilde iyice temizlenmelidir. Kontrplak İstifleme sırasında aralarda taş veya artık malzeme kalmamış olmasına dikkat edilmelidir. 

3.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.

 

  4.  Bir projede iyi bir  uygulama için kontrplak cinsi kullanılacağı işe ve kullanım adedine göre belirlenmeli, destek aralıkları eksiksiz hesaplanarak gerekli aparatlar kullanılmalıdır. 

5.       Kontrplak montaj esansında çiviler özenle çakılmalı ve sökülmeli, az sayıda çivi kullanılmalı ve bu çiviler kontrplağa gömülmemelidir. Filmli kontrplak(plywood) malzemede matkap kullanılması,plywood da çivi ve vida deliklerinin boya ile tecrit edilmesi, kontrplak(plywood) ek yerlerinde doğru aksesuarların ve özel köşe koruyucularının tercih edilmesi önemlidir.  

6.       Kontrplak açık alanda veya maske takılarak yüksek devirli testere ile kesilmelidir.   -Kontrplakta Kesilen yerler koruyucu boya İle yalıtılmalıdır.   -plywood Koruyucusuz olarak direk güneş ışığı altında uzun süre bırakılmamalıdır.

7.       Kontrplak özellikle dikine vaziyette düşürülmemeli, plywood  sert darbelere maruz bırakılmamalıdır.

8.       Profesyonel kullanımlarda ve uzun süreli kullanımlarda suya ve ısıya direk maruz kalacak yerlerde marin tutkallı kontrplaklar kullanılmalıdır.

İç-dış komple Kayın’dan yapılmış kontrplaklar daha çok masa ve sehpa yapımında, dekoratif koltuk, bank yapımında kullanılır. Yüksek performans ve boyutsal dayanıklılık beklenen tüm uygulamalarda Kayın kontrplak tercih sebebidir.

Dış kayın – İç farklı kontrplaklarda ise kayın kullanılmasının sebebi hem dekoratif güzelliği korurken hem de kavak gibi ağaçların düşük ağırlıklarından yararlanmaktır.

Kayın kontrplaklar tekne imalatında ve otomotiv sektöründe de çokça kullanım yeri bulmaktadır. Her iki yüzü de zımparalı olan kayın kontrplak, güzel bir yüzey tekstürüne sahiptir.
Kayın kontrplak kalınlıkları
4mm kalınlıktan 50mm' ye kadar rahatlıkla temin edilebilmektedir. Yoğunluğu 680kg/m3 ile 720kg/m3 aradınsadır.

Kayın kontrplaklarınızı piyasadaki en uygun fiyatlarla ve en kolay teslimat avantajıyla Seger Orman Ürünleri firmamızdan temin edebilirsiniz. Adet bazında, palet bazında veya tır bazında siparişleriniz için satış yetkililerimizle irtibata geçebilirsiniz.

Diğer kontrplak türleri, projenize uygun kombi kontrplak alternatifleri için Seger Orman Ürünleri firma yetkililerimizden fiyat almadan alım yapmayın.

Belirli özelliklerdeki tomrukların özel makinalar ile soyulmasıyla elde edilen ince soyma levhalarının (Plaka, Papel) lifleri birbirine dik gelecek şekilde en az üç tabaka yada daha çok tek sayıda üst üste konularak preste yapıştırılmasıyla oluşturulan büyük boyutlu levha şeklinde bir malzemedir.

 

Teknik Veri Tablosu:

Ağaç Türü

Yoğunluk
(kg/m3)

Bükülme
Mukavemeti
(N/mm2)

MOE
Bükülme
(N/mm2)

Kesme
Mukavemeti
(N/mm2)

Basınç
Mukavemeti
(N/mm2)

Huş kontrplak (Birch)

610 - 660

120 - 144

13300-16200

11.8 - 14.2

49 - 60

Ladin kontrplak (Spruce)

400 - 430

65 - 77

10000-12000

5 - 5.7

40 - 50

Keruing kontrplak

680 - 850

110 - 160

14000-21000

9 - 11.7

58 - 71

Kayın  kontrplak(Beech)

640 - 720

90 - 125

12300-16400

7.7 - 10

52 - 64

Meranti kontrplak(white/red)

550 - 700

90 / 126

11400-15700

8.2 - 10

51 - 65

Kara Çam kontrplak

550 - 620

88 - 99

10600-14500

8.8 - 10.9

45 - 62

Douglas Çamı kontrplak

550

72

12700

7.3

47

Kayın kontrplak, yüksek kaliteli bir ürün olup pek çok farklı uygulamada kullanılabilir. Endüstriyel alanlardan dekoratif mobilya imalatına kadar çok farklı kullanım alanlarında kayın kontrplak  tercih edilmektedir.

Daha düşük maliyetli huş kontrplakların kullanılamadığı alanlarda, kayın kontrplak hem teknik özellikleri sebebiyle hem de kayın kontrplak estetik özellikleri sebebiyle kayın kontrplaklar tercih edilmektedir. Genellikle kullanılma sebebi kayın kontrplak  ğın yüksek dayanım ve sertliğe sahip, zor yıpranan yüzey özellikleridir. Kayın kontrplak aynı zamanda dekoratif mobilya yapımında, iç kısmın görüleceği hatta önemli olduğu yerlerde istenen bir malzemedir.




Kontrplak Piyasa Ebatları:

En X Boy:1700mm x 2200mm kontrplak

                  900mm x 1200mm kontrplak

                 900mm x 1800mm kontrplak

                   
Kalınlık:3mm kayın kontrplak,4mm kayın kontrplak,6mm kayın kontrplak,8mm kayın kontrplak,10mm kayın kontrplak,12mm kayın kontrplak,15mm kayın kontrplak,18 mm kayın kontraplak,20 mm kayın kontraplak,22mm kayın kontraplak,24mm kayın kontraplak,26mm kayın kontraplak,28 mm kayın kontraplak ve 30mm kayın kontraplak aralığında

Kayın Kontrplak Kullanım Yerleri :

İlk olarak Mobilya çekmecelerinde olmak üzere,

Taban döşemelerinde kontrplak, ahşap prefabrik yapımlarda kontrplak, bölme elemanlarında kontrplak, mağaza donanımlarında kontraplak, pres kapı imalatlarında kontraplak, sandık yapımında kontraplak, fuar ve sergilerde kontraplak, depolama tanklarında kontraplak, mobilya sektöründe kontraplak kullanılmaktadır.

Kalınlık toleransları :

Kalibreli ›+/- 0.3 mm (TSE normları)(papel)
Kalibresiz›+/- 0.3 mm (3- 7 mm 'e kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)
›+/- 0.5 mm (7-15 mm' kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)
›+/- 0.8 mm (16-30 mm' kadar +/- 0.3 mm)(TSE normları)(papel)

KAYIN KONTRAPLAK HAKKINDA

Suya veya rutubete dayanıklı kontrplaklarda teknik yeterlilik önemlidir.Kayın kontrplak ;kayın marin ve beton marin kontrplak olarak ikiye ayrılır. Beton marin normal kontrplaklardır.Papeller arasında marin yapışkan sürülmemiştir.onun yerine daha uygun maliyetli olan yapıştırma malzemesi kullanılmaktadır.Kullanılacağı yere görede bu malzeme yeterlidir.Kayın kontrplak kaliteli bir üründür ağacın kalitesi tabakanın mukavebetini arttırmaktadır.kapalı alanlarda(direk su görmeyen) kayın kontrplak yeterlidir .Kayın kontrplak diğer bir çeşidi ise kayın marin kontrplaktır kayın marin kontrplak katmanları arasında deniz tutkalı denilen suya dayanıklı malzeme içermektedir.KAYIN MARİN KONTRPLAK direk suyun içinde olsa bile herhangi bir zarar görmez buda tekne yapımında dahi kayın kontrplağın kullanılmasını sağlamaktadır.

Kayın Kontrplak; ağaçların soyulmasıyla elde edilen papellerin lif yönleri çapraz yapıştırılarak yüksek sıcaklık ve basınç altında preslenmesi ile levhalara kontrplak denir.

Kontrplağın çok alanda kullanılmasının nedeni kontrplak yüksek düzeyde sağlamlığı,kontrplağın çekme ve şişme olasılığı olmaması,kontrplak tabakanın yüksek mekanik özellikleri ile çivi ve vida tutma yeteneği,kontrplak ın kolay işlenebilirliği ve dekoratif olmasıdır.

 

 

Kontrplak seçimi sırasında Kontrplak çeşitleri hakkında doğru fikir sahibi olabilmek İçin dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir:

1.       Kontrplağın iç dış katmanları düzgün olmalı ve bu kontrplak katmanlaı(papel) birbirine sağlam bir şekilde bağlanmış olmalıdır. Eğer bu ilem düzgün yapılmassa ürün çabuk deforme olur ve kontrplak kullanım ömrü kısalır. KONTRPLAK TABAKASINIZ  kenarındaki boşluklardan içi hakkında tahmin yürütmek mümkündür.

 

2.       Kontrplağın(kontra) fiziksel yapısı kalitesine ve dayanıklılığına ilişkin önemli İpuçları taşır. Kontrplak açısında ve gönyesinde olmalı kontrplağın, kalınlıkları tutarlı kontrplak, katmanları düzgün,kontrplak  yüzeyi pürüzsüz olmalıdır. 

3.       Kontrplakta kullanılan ağacın nem miktarı ideal olarak %10 civarında olmalıdır. Kontrplak Nem miktarının fazla olması durumunda, kullanımda ve dış mekânlarda sorun çıkabilir.

4.       Kontrplak katmanlarını birleştiren ÖZEL tutkal malzemenin zor şartlardaki performansını belirleyen önemli bir unsurdur.Bu yapışlan kullanıldığı yere göre marin tutlal yada normal kontrplaklar için kullanılan tutkal olabilir Çıplak gözle bunu ayırmak çok zor olmakla beraber küçük bir parça kesilerek katmanlar arasını ayırmak suretiyle bakıldığında tutkal renginden tespit yapmak mümkündür.

5.       Kontrplakta kullanılan ağaçların terbiye ve izole edilmesiyle cinslerinin Önemi ikinci dereceye düşmüş gibi gözükse de özellikle elastiki ağaçlar kontrplakta iyi performansı göstermektedir Gevrek ağaçlardan yapılan kontrplaklar çabuk deforme olduğu görülmektedir.

 

6.       Kontrplaktaki ağacın cinsi(kayın kontrplak,kavak kontrplak,tetra kontrplak,ozigo kontrplak,huş kontrplak vs.) ve katmanların inceliği, kullanılacağı yere bağlı olmakla beraber kontrplakğın yüke dayanıklılığını belirler. İnce katmanla yapılan kontrplaklar daha çok yük taşırlar ve daha elastiklerdir.

 

 

 

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj